maanantai 12. tammikuuta 2009

Matkapaiva Ayers Rockista Darwiniin

Lahdimme toiveikkaina kirjautumaan ulos hotellista klo 7.30 sunnuntaiaamuna. Siella odotti kuitenkin tieto, etta lentomme Ayers Rockista Alice Springsiin oli myohassa kolme tuntia!!! Ja kun meilla oli jatkolento AS:sta Darwiniin vain 40 minuutin vaihtoajalla. Eli munilleen meni jo alkumetreilla tama patka.
Siina sitten ensin odoteltiin, etta paastiin hotellilta lentoasemalla (jonka rinnalla Kuusamon hieno uusi lentoasema on iso!). Sitten odoteltiin lentoasemalla ja kun viimein paastiin koneeseen, meita oli kaikkiaan 13 matkustajaa semmosessa normaalikokoisessa koneessa :)
Alice Springissa oltiin tietenkin menetetty jatkolento, mutta Qantas jarjesti meille uuden jatkon edelleen Darwiniin. Lento lahti klo 17.15 eli taas istuskelimme ja odotimme noin 3 tuntia ennen kuin paasimme Perthista tulleeseen koneeseen, joka toi meidat tanne Top Endiin eli Darwiniin.
Lopuksi odoteltiin viela taksia lentoasemalla! Meidan tuurilla taksijono hupeni juuri ennen meita ja ei muuta kuin odota. Siina meinas jo Torvisen poika ottaa lampoa.

Toisaalta sita lampoa oli jo kylla ulkoisestikin. Darwin on Australian trooppisella alueella ja taalla pitaisi kai olla sadekausi. Kuuma ja hikinen ilma taalla on ja siina taksia odotellessa paita kastui :)
Paasimme kuin paasimmekin vihdoin hotelliimme ja sen jalkeen oli beer o'clock (uusi ajan ilmaisu!) ja pizzatime.

Mitenkahan kuvailisi tata lampotilaa. Taalla on tietenkin asteita ties kuinka paljon ja ilman suhteellinen kosteus on varmasti 90%. Hiki tulee istuessakin ja koetapa sitten kavella maileittain, niin kylla keittaa.
Sovittiin kuitenkin, ettei valiteta. Tama on ainutkertaista ja johan noita vaatteita saa vaihdettua ja pestyakin sitten joskus.

Loman viimeinen viikko on siis pyorahtanyt kayntiin. Toisaalta mahtavaa, toisaalta haikeaakin. Mutta elama on laiffii.

Nyt mennaan taas hikoilemaan. Katsotaan milloin on taas beer o'clock ;-)!
p.s. em. kellonaika on aika usein aussien kellossa ;-)))
p.p.s. olemme testanneet farkuillamme, etta ne sopivat edelleen paalle ;-)))))

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hulppeita maisemia, oi se Uluru oli varmaan mahtava ja uusi aikakäsitekin! :) Met juuri palasimme teidän juttuihin niina arkiselta Stukholman merivuoristoradalta sotkutta kotiin. Pete laattasi kolme kertaa viime yönä ja ilman viinaa!!! Se oli sellaista up-and-down-we-go-and-a-bit-sideways-too... Ei tehty sentään estonioita, hyvä niin.

Hauskaa viimeistä lomaviikkoa. Muistakaa välillä katsoa kelloa!

Anonyymi kirjoitti...

Hei. Katselin Austraalian karttaa tietokoneelta ja paikallisten teidän reittiä ja näin sen punaisen "kiven" ompa melkonen paasi. Nauttikaa lämmöstä tietenkin liika on liikaa valkoihoiselle. Teillä on ollut suuri seikkailu ja olette selviytyjiä. Palkinto ei taida olla kovin suuri mutta kokemuksia sitäkin enemmän. Sää vaihtelee täälläkin viime tuorustaina oli -30 ja sitten alkoi lauhtumaan. Nyt sataa vettä ja on +2,1 ja älyttömän liukasta saa varoa ettei lennä turvalleen. Hyvää jatkoa teille sinne venyttäkää tätä viimeistä viikkoa. tv ella ja timo from Kuusamo