keskiviikko 7. tammikuuta 2009

Hunter Valley


Olimme varanneet etukateen paivaretken Hunter Valleyyn. Tanaan aamulla klo 8.00 Australian Wild Escapes -firman auto kaartoi hotellin eteen hakemaan meita.
Saimmekin privaattiluonteisen retken, koska meidan lisaksemme matkalle osallistui vain amerikkalainen aiti ja poika (aiti oli kylla aasialainen syntyjaan).
Ja mika valloittavinta, meidan kuskimme Glenn Jarvenpaa oli puoliksi suomalainen. Isa oli muuttanut joskus 50-luvun loppupuolella Australiaan, tavannut taalla tulevan vaimonsa ja Glenn on syntynyt 10.1.1960. Isa oli kotoisin Tampereen suunnasta, mutta on kuollut muutamia vuosia sitten. Glenn ei ole koskaan kaynyt Suomessa, mutta aikoo toteuttaa unelmansa 50-vuotispaivansa aikaan eli ensi tammikuussa. Vaihdoimme tottakai yhteystietoja.

Hunter Valley on noin 2 tunnin ajomatkan paassa Sydneysta ja siella on kaikkiaan yli 100 viinitarhaa. Eka kohteemme oli Mount View Estate - ja kerrassaan muhvakkaita viineja. Seuraavaksi Glenn, joka oli itseasiassa melkoinen rallikuski, karautti Ivanhoe Wineryyn. Taas maisteltiin niin valkoisia kuin punaisiakin.
Ivanhoen jalkeen lounastimme Bluetongue Breweryssa, joka on samalla seka olutpanimo etta viinitila.
Lounaan jalkeen kavimme viela Pepper Treessa (pippuripuu) ja lopuksi kuohuviineja valmistavalla tilalla & suklaapuodissa.
Tulomatkalla koko autolasti Glennia lukuunottamatta nukkui ;-)

Tulomatkan aikana tuli tosi raju sadekuuro, jotka ovat taalla aika yleisia kuuman paivan jalkeen. Vetta voi tulla useita sentteja kerralla. Sydneyyn paastyamme taivas oli taas selkea eika ilma ollut juurikaan viilentynyt.

p.s. luettiin eilen, etta Sauli on parayttanyt naimisiin - Sale se on eri tekija!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Katselin kuvia ja markku oli hyvin ytrevän näköinen, liekö ollut niin täynnä ruokaa. Kyllä pappakin olis tykännyt olla viinikiertueella. Täällä akkaset jatkuu aamulal meillä autonmittari näytti -30, kotona vain -27. Aikamoinen lämpötilan ero teidän maisemiin verrattuna. No -paremminpahan pöpöt kuolee. Mukava katsella kuvia. hyvää jatkoa. tv ella ja timo

Anonyymi kirjoitti...

Kiva, kun saitte lisää kuvia näytille :) Keitäs tässä on teidän kanssa ruokailemassa, ne jenkitkö? Aikamies poika vissiin? (ja näyttäis kuin olis moppi päässä..)

Siis nukuitte tullessa viinikiertueelta? Taisitte ennemminkin sammua... ;-p