keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Ameriikan ihmemaassa

Ameriikka on ihmemaa. Jotkut elävät täällä The American Dreamia, joka lienee jotakin saavuttamatonta ja ihmeellistä, jota me eurooppalaiset emme ymmärrä.
Meille monet asiat ovat päivänselvyyksiä, mutta ei Yhdysvalloissa.  Me maksamme laskuja IBAN-numeroisilla tiedoilla, jotka ovat Jenkeissä täyttä hepreaa. Moni muukin meille yksinkertainen asia on jenkeille "nevahöörd".

Okei, mutta suojatiellä annetaan tietä. Jos laskeudut ajoradalle, saat tietä, jopa naiskuljettajilta! Siellä missä on liikennevalot, on myös mahdollisuus vaikuttaa tien ylitykseen:


Amerikassa kaikki on suurta. Ainakin Texasissa, jossa emme ole olleet, mutta myös muualla. Jollakin pysähdyspaikalla Ansku tilasi kahvin kanssa mustikkapannukakkua kermavaahdolla ja sai sitä ruokalautasellisen! Koko kylän annos kerralla.


Meilläpäin otetaan enintään fillari mukaan, kun lähdetään kesälomalle. Amerikkalaiset lähtevät RV:llä (recreational vehicle) liikenteeseen ja kytkevät mieluisan kauppakassin perään, jotta voivat cruisailla kohteessaan muulla kuin asuntoautolla!
Kuvat on otettu liikkuvasta autosta.



Seuraavassa kuvassa liikkuu koko talo. Paitsi, että kyseessä taitaa olla paikalleen asennettava talo, joka  on menossa loppusijoituspaikkaan.


Ameriikan mailla on kaikki mahdollista.

1 kommentti:

mummi kirjoitti...

San Franciscoahan on sanottu maailman kauneimmaksi kaupungiksi ja sitä se varmaan onkin. Ihania muistoja sieltä. Kukkaloistoa näyttää olevan. Siellähän oli mainuttu se Calumnetin valtio, josta muuten kirjoitettiin Koillissanomissa muutama päivä sitten. Pappahan sanoi että sellainen on ollut olemassa, voipa olla vieläkin. Suomeenkin on luvattu hellettä etelään tietenkin ei meille. tänään oli jo lämmin päivä kylläkin ja kun ei tuullut niin olipa mökillä kavereita. Ei muuta kuin hyvää matkan jatkoa , alaspäin on helpo tulla muuta kuin vapaalla vain.