sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Shellharbour

Perjantaiaamuna Ford Focuksen nokka kaantyi Canberrasta kohti Tyynen meren rannikkoa. Valitsimme muun kuin Highwayn ja kyllapas olikin hienot maisemat. Valilla noustiin melkein pilvien korkeuteen ja sitten mentiin kovaa kyytia alaspain. Lampotilakin laski noin kymmenen astetta, oli siis vaivaiset +18C.
Paastyamme Batemans Bayssa Princess Highwaylle huomasimme olevamme keskella aussien kesaloma- ja viikonloppuruuhkaa. Seuraavaa 80 km ajettiin ehka 3 tuntia. Onneksi valilla oli kivoja pikkukaupunkeja, joita saattoi rauhassa tarkkailla autosta :) Tarkoitus oli pysahtya Ulladullassa, mutta emme loytaneet sopivannakoista paikkaa, joten teimme stopin Miltonissa (ei ollenkaan niin hauska paikan nimi!).
Lopulta tien vierella nakyi kyltti Oak Flats/Shellharbour ja kaarsimme sinne. Majapaikamme (Lakeview Hotel Motel) loytyi parin sakkokierroksen jalkeen. No, sanottakoon, etta olemme majoittuneet paremmissakin paikoissa, mutta yopymiseenhan se onkin tarkoitettu. Kuvassa oleva suihku ei ole lepoasennossa, vaan sita ei saanut "olemaan" muuten. Jos pesit jalkapohjia ja halusit sitten huuhdella ne, niin siinahan sitten pidat toisella kadella suihkua "normaali"asennossa ja yritat suihkutella tassuja puhtaaksi ;-))))


Motellin henkilokunta on todella ystavallista puutteellisista mukavuuksista huolimatta. Kysyimme tullessamme, josko voisimme syoda jossakin. Baarimikko neuvoi tilaamaan noutopizzaa ja syomaan sen siella heidan baarissaan. Juomat saattoi ostaa heilta ja antoivat haarukat&veitset talon puolesta. Ei onnistu Suomessa.

Lauantaiaamuna Karynin haettua meidat ajoimme Pictoniin, jossa katsoimme reilut pari tuntia rodeota. Mahtavaa. Helevetin suuria sonneja, mutta taitavia cowboyta.
Paiva oli ollut pilvinen, muttei kylma. Paikallisten mielesta olisi ollut syyta pukea joku takki tms, mutta me kuljimme sinnikkaasti t-paidassa.
Illalla menimme Shellharbouriin Ocean Beach Cafehen syomaan. Karyn ja Brett valitsivat valtavan seafood-lautasen, josta AirinK iloksi ohessa kuva (kuvassa on Helenan serkun tytto Karyn ja hanen miehensa Brett). Markku ja mina syotiin Oysters Kilpatrick, ostereita kuorrutettuna pekonilla + gratinoitu uunissa. Niin hyvaa, ettei sanotuksi saa.


Sunnuntaiaamuksi olimme sopineet treffit klo 9 motellin pihaan. Tarkoituksemme oli kayda katselemassa huikeita maisemia Illawarra Fly -nimisesta paikasta (googlailkaa!). Ja niin teimmekin. Aivan uskomattoman kaunista, etenkin kun tanaan paistaa taas arska. Tuuli onneksi vilvoittaa.
Karynin ja Brettin lapsista Brodie (100 metrin australialainen ja valkoihoinen olympiavoittaja joko Lontoossa 2012 tai myohemmin jossain muualla) ja Riley (kaikista liskoista ja kaarmeista kiinnostunut 8-vuotias poika) olivat mukana. Tytar Jessica (16 v) oli jaanyt aamulla hoitamaan hevostaan --- ja on siella koko paivan!

Olemme juuri nyt (su 4.1.2009 klo 14.15) Karynin ja Brettin kotona. Taalla jarjestetaan tanaan barbeque, jonne ovat tulossa myos Daphne (Karynin ottoaiti) ja Karynin veli David perheineen.

Huomenna maanantaiaamuna luovutamme huoneemme motellissa ja lahdemme etsimaan tieta kohti Sydneyn keskustaa. Meidan pitaa palauttaa auto klo 17 mennessa Kings Crossille, joka on kaytannossa keskusta-aluetta! Ajomatkaa on liikenteesta riippuen 1-2 tuntia, mutta meidan tapauksessa se voi olla pidempi ;-)

Markku, Helena, Karyn, Brett, Jessica, Brodie, Riley, Daphne, David, Jackie, Aron ja Liam lahettavat kaikille terkkuja!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mahtav-vaa! Paljon terkkuja Australian sukulaisille! :)

Se Ulladulla ois ollut varmaan tosi mielenkiintoinen kaupunki!

Pöönätkäähän reippaasti, mutta turvallisesti takaisin Sydneyhyn!

Kotuakin palijo terveisiä kaikille!!!

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Terveisiä täältä pakkasesta -17 tänään. Katselemme val vi fiemmen kisoja ja toivomme että Virpi tai Aino-Kaisa voittaa. Virpi johtaa Tour de ski:tä ja nyt on vimppa kisa. Suomalaiset pärjänneet hyvin. Eilen Sami Jauhojärvi toinen m. 20 km. Me emme ole päässeet hiihtämään kun ollut niin pakkanen. Mukavaa lomanjatkoa ja turvallista matkailua autolla Sydneyhin. tv ella timo ja anneli

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys täältä viileämmän ilmanalan Pohjanmaalta, lämpötila vaihtelee -20 ja 0-välillä päivässä, no eipä pääse kyllästymään :) Teillä on sisältörikkaita päiviä, nähtävyyksiä, ystäviä ja hyvää ruokaa. Hyvää alkanutta vuotta 2009 ja onnistunutta matkaa! Riitta