lauantai 19. kesäkuuta 2010

Ausfahrt on yleinen paikannimi Saksassa

Perjantaiaamuna 18.6. Volvon keula käännettiin kohti Trieriä, joka on Saksan vanhin kaupunki. Sää oli muuttunut edellisen päivän sateesta ja +10 asteesta auringonpaisteeksi ja jo aamutuimaan elohopea rupesi kipuamaan lupaavasti ylöspäin. Ilta päivällä mittarilukemat olivatkin parhaimmillaan jo +29C!!


Trier ja Porta Nigra katsastettiin jalan. Sarjassamme viehättäviä saksalaisia kaupunkeja, joissa ihminen viihtyisi varmasti pitempäänkin.


Meitä kutsui kuitenkin uusi ulkomaa eli Luxemburg. Maisemat muuttuivat aavistuksen verran kumpuilevimmiksi eli silmä lepäsi kaikilla muilla paitsi kuskilla (Markku). Muutamien - ampumahiihtotermein - sakkokierrosten jälkeen saimme parkkeerattua auton ja jalkauduimme ruhtinaskunnan (?) pääkaupungin keskustaan. Sanoisinko ranskalaisvaikutteinen ilmapiiri, mutta silti ookoo.
Luxemburgissa sanotaan olevan Euroopan halvinta menovettä, mutta eipä ainakaan diesel ollut yhtään Suomen hintoja halvempaa. Tankattiin kuitenkin tavan vuoksi.


Moonikalle oli annettu koordinaatiksi jonkun pienen kylän nimi toiveena, että sieltä löytyy mukava yöpymispaikka. Ennen yöpuulle asettumista lounastimme Merzig-nimisessä kylässä, joka oli juuri sellainen pieni, mutta eloisanoloinen paikka, joka olisi voinut olla vaikka majapaikkamme, mutta eteenpäin oli mentävä.

Iltapäivällä saavuimme Annweiler-nimiseen kylään, joka olikin mielenkiintoinen ja erityisen pittoreski. Selänsijan saimme rauhallisesta Parkterasse pensionaatista, josta oli sopiva kävelymatka kylän historialliseen keskustaan.


Lauantaiaamuna taas kapsäkit kiinni ja Volvon perään ja matka jatkuu. Moonika sai ohjeet johdattaa meidät Rottweiliin, jonne löysimmekin, mutta emme löytäneet mitään muuta. Vettä tuli taivaan täydeltä, joten päätimme jatkaa matkaa. Tsekkasimme matkan varrella useammankin paikkakunnan, mutta lopulta tulla tupsahdimme Sveitsin puolelle.

Se ei ollut vielä tämän päivän tarkoitus, mutta nyt ollaan Schaffhausenissa! Täälläkin oli melkoinen ponnistus saada majoitus, joka paikassa tuntui olevan täyttä.

Hotel Promenade saa totuttaa meidät alppimaahan yhden yön verran. Huomenna ajamme Zürichin kautta Dagmerselleniin, jossa punkkaamme useamman päivän. Säästyypähän pappakin jokapäiväiseltä laukkujen pakkaamiselta.


Tähän saakka kaikki on mennyt hyvin. Autokunnassa vallitsee hyvä henki, toisinaan vaan meinaa nukkumatti vierailla osan matkustamoväen luona ja silloin menee komeita maisemia sivu suun. Kuski on pysynyt aina valveilla :)


Sitä me olemme ihmetelleet, että Saksassa on tuhkatiheään Ausfahrt-nimisiä kyliä ja kaupunkeja. Autobahnin varrella on jatkuvasti viittoja, joissa lukee Ausfahrt. Ihmeellistä. Karttakirjoissa niitä ei mainita :)

Sää on ollut joka toinen päivä sateinen ja kolea ja joka toinen päivä aurinkoinen ja lämmin. Mehän ollaan turisteja, niin meitä ei sadesäät haittaa.


Terveisiä Suomeen!

7 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Herveiset Helsingistä! Myös kesälomapojilta. Täällä sataa tällä hetkellä.

Trieriin mielimme mekin sitten syksymmällä. Ausfahrt on vanha vitsi.. ;p

Anonyymi kirjoitti...

Rantauduin juuri Itä-Suomen turneelta, teillä on hiukka hurjempi tahti. Kuulostaa lupaavalta että aiotte olla useamman päivän samassa paikassa. Purkaako se pappa joka päivä laukun kokonaan kun aina pitää uudestaan pakata??? Ausfahrt oli mulle uusi vitsi, ja varmaan olis Moonikallekin jos kokeilisitte ykskaks yllättäin!
terv. Aili Inkeli

Anonyymi kirjoitti...

Hei matkalaiset!
On mielenkiintoista seurata Euroopan kartalta teidän matkaa. Oliko Mosel joki niin mutkainen kuin se näyttää kartalta. Minkälaista jokimatkailua siellä voi harrastaa. Katselin G. Mapsistä paikkoja on näyttävää. "Sihteeri" toimii hienosti on helppo löyttää matkan pisteet kartalta. Täällä aurinkoinen, tuulinen päivä alle 20 C. Papan sombrero on cool, odotetaan seuraavaa "irtiottoa". Turvallista matkaa terv ml ja reijos

Anonyymi kirjoitti...

Mukavaa luettavaa on matkanne vaiheet ja kohteet. Suomessa kaikki hyvin, töissäkin. Aurinkoisiakin päiviä on ollut. Elän toiveissa, että juhannuksena ei vieraat ruokapöydässä kastu, eikä tuuli vie pöytäliinaa. Anu

Anonyymi kirjoitti...

Kiva seurata taas kerran matkaanne, vaikuttaa ihan mielenkiitoiselta.
Varokaa niitä etelä Ranskan tulvia. Ehtinettekö käydä tänä kesänä Pohojanmaalla?
Terkut, Raijaa

Anonyymi kirjoitti...

Miten se Timo "riepu" jaksaa kiivetä portaita 533
Kiitos vaan kortista.
Käväsin Virroilla taas pyörällä.
Oli lääkärille aika.Luimme Yhdessä lääkärin kanssa mitä manneetti lääkäri oli kirjottanut. Pientä kalkkeutumaa oli mutta ei aiheuta toimenpidettä.Puhuttiin vain näistä parantuneista jaloista.
Oikein mukava nuori lääkäri.Yksi kolleekani muutti Virroille ja muutti takasin ähtäriin. Sanoi ettei siellä päässyt etes lääkäriin. Ei pidä paikkaansa .Minua on hoidettu hyvin.Ellalle asiaa kait laitat vielä känäviestin.

pENA kirjoitti...

No entäs Essen sitten...