lauantai 26. kesäkuuta 2010

Välimeren rantatiellä

Edelliseen kirjoitukseen viitaten rantauduimme torstaina puoliltapäivin Välimeren rannalle Liguriaan. Ajoimme autostradaa Milanon ohitse kohti Genovaa kuitenkaan poikkeamatta kummassakaan.
Navigaattoriin annettiin koordinaatiksi seuraavan majapaikan osoite läheltä Imperiaa (Diano Marina). Ihan mielelläänhän se olisi ajattanut meitä taas koko matkan pitkin valtaväyliä, mutta sinnikkäästi kurvasimme rantaan heti kun sininen Välimeri pilkisti. Emmekä tehneet turhaan sitä poikkeamaa, sillä autosta kuului "oolalaa", "hienoa", "mafftavaa kahella ähvällä"! Näkymä oli todella loistelias. Välimeri kimmelsi keskipäivän auringossa ja tuntui, että nyt alkoi kesä.
Lounastauon paikka oli Varazzessa. Lämpötila keikkui hyvän matkaa yli +25C, mutta onneksi vilvoittava merituuli kuivasi liiat hikihelmet ohimolta.
Lounaaksi nautimme pizzaa - olimmehan Italiassa.
Matka jatkui edelleen rantatietä seuraillen. Pienten kylien tai mieluummin kaupunkien jono reunustaa Italian ja Ranskan rivieran rantaa ties minne saakka.
Me saavuimme Diano Marinaan myöhään iltapäivällä.

3 kommenttia:

pENA kirjoitti...

Tiesitte varmaan, että pizza on italialainen jääkaappi-inventaario. Meillä siitä tulee pyttipannua. Mutta maassa maan tavalla ja minäkin 22 vuotta sitten söin pizzaa Venetsiassa käydessäni.

Anonyymi kirjoitti...

Huomenta Kskeltä Suomea !
Eilen kirjotin illalla
Minäkin söin Italiassa pizzaa 18 vuotta sitten, hyvää oli
Lähden kasvimaalle vaikka kello on vasta 6.40 ja sitten verkoille kun kaveri herää joskus...

Anonyymi kirjoitti...

Oli niin ihmeellinen tuo ensimmäinen kirj. Tulikohan...