tiistai 15. kesäkuuta 2010

Puolitoista päivää ja liki 1400 kilometriä

Terveiset Kölnistä!
Nousimme sunnuntai-iltana Hesasta laivaan, josta pääsimme Tukholman päässä nopeasti ulos ja matkanteko sai alkaa. Olimme kaikki hieman epäileväisiä Ruotsin läpiajon puuduttavuudesta, mutta katin kontit. E4-tie on loistavassa kunnossa, liikennekulttuuri asiallista, autokuntamme käytös moitteetonta ja ilmakin suht mainio.
Kolmen pysähdyksen (kahvit, lounas ja tankkaus) taktiikalla olimme perillä Puttgardenissa Saksan puolella klo 20.20.
Vätternin eteläpäässä E4 kurvaa ihan rantaviivaa ja onpas siinä ruotsalaisilla komeat maisemat! Eikä hassumman näköistä ole Skoonessakaan. Öresundsbron on tietenkin ihastelemisen arvoinen. Papalla riitti hämmästelemistä siinä, että tie sukeltaa yhtäkkiä meren alle ja tupsahtaa hetken päästä Kööpenhaminassa takaisin ihmisten ilmoille.

Majapaikassamme ei ollut tarjolla minkäänlaista syötävää, joten karautimme kylän keskustaan kreikkalaiseen. Eipä sen jälkeen ihmetellä miksi kreikkalaisilla on rahat loppuneet! Niin valtavat ruoka-annokset, että niillä olisi ruokkinut puoleet helleeneistä viikon ajan! Hyvää oli.
Kuvassa Fehmarnsundbrücke Fehmarnin saarelta Saksan mantereelle.
Tänään tiistaina 15.6. lähdimme klo 8.50 liikkeelle ja annoimme Moonikalle koordinaatit Kölnin hotelliin. Mielikuva oli, että mentäisiin Bremenin sivuitse, mutta Moonikan mielestä meidän pitikin ajaa Hannoverin kautta. Mikäpä siinä. Mahtavia maisemia sielläkin, vaikkei vielä varsinaisesti edes olla maisemointimatkalla. Nyt on vain ajettu.
Ihan HIRVEÄSTI rekkoja! Ja vasenta kaistaa paahtaa autoja ainakin tuhatta. Kyllä sitä kaistaa käyttää ohittamiseen, mutta äkkiä pois alta, vaikkei Volvo niitä hitaimpia olekaan.
Kölnin keskustaan osuttiin yhdellä pienellä harha-askeleella, ehkä pari extrakorttelia ja se oli siinä.
Nyt lähdetään käyskentelemään ja etsimään sopivaa ruokapaikkaa ---- ja ehkä pari Kölschiäkin mennee :)
Säätila on vaihdellut +12 - +21 asteen välillä. Tällä hetkellä aurinko paistaa ja tuulee.

Eli kaikki hyvin so far.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mukavia ajokelejä jatkossakin.
Marita & poijjaat

Anonyymi kirjoitti...

Hieno alku matkalle! Ihmettelin ensin suunnitellun yhteiskilometrimäärän suuruutta, mutta keviästihän se taittuu tuolla vauhdilla! Ja aikaa jää vielä lörsäilyynkin, niinkus pitääkin. Varokaa pölijöitä kuskeja!
Aili Inkeli

baby-Boy kirjoitti...

Joko on Horst-tyyliset lomaviikset kasvatettu??

Anonyymi kirjoitti...

oli mukavaa lukea kuulumisia, mukavia ajokelejä ja ruokaelämyksiä jatkossakin

t.Lissu työmaalta

Anonyymi kirjoitti...

Mukavaa matkaa Teille! Tuolla vauhdilla olette jo viikon kuluttua takaisin Suomessa. Oletteko vielä ehtinee ajelemaan muita kuin moottori-teitä. Etelä Eur. on ollut tulvia ja sateita, onko siellä (Saksassa) ollut märkää. Turvallista matkaa!
reijos

Anonyymi kirjoitti...

diesKyllä tuosta vielä rentouttava loma kehkeytyy, kun korötellä jaksaa!! Antoisaa matkan jatkoa!Lounastovero Maija

pENA kirjoitti...

Grub Gott Kapitän Günther Blumenstock!

Hienoja maisemia on kyllä siellä Vätternin eteläreunan tuntumassa ja mukavaa katsella Öresundbrolta merelle. Ja tietöitä lienee taas paljon Teutooniassa, mutta kyllä siellä silti homma etenee, kunnes toisinaan tulee Stau, mutta nekin voi kiertää kyläteitä pitkin ja ihastella moottoritietä vaihtelevampia näkymiä. Kunhan ei loma-aikoihin matkaa sinne, niin ei joudu kunnon liikennejumeihin. Kun on puolisen tuntia istunut Staussa, niin tuntuu naurettavalta kirota Suomen ns. liikenneruuhkia. Makeeta ajaa ensin jyrkkää ylämäkeä muutamia kilometrejä ja sitten taas alaspäin. Moottorijarrutus ei aina riitä sakotusrajan alla pysymään, mutta eipä viime kerrasta ole vieläkään perästä kuulunut. Saksassa Ylen jutun mukaan kuulemma voidaan sakotta fingerin heiluttelemisesta ja valojen välkyttämisestä ohituskaistalla.

Mukavaa matkan jatkoa!