maanantai 1. kesäkuuta 2009

Lippalakit

Toukokuun viimeisenä päivänä lähdimme aamulla West Virginian Charlestonista (se ei ole SE tanssi-Charleston!) eteenpäin. Jälleen kerran ja tavoillemme uskollisina uhmasimme Moonikan ehdottamia moottoritiereittejä. Tie kumpuili mitä uskomattommissa maisemissa - näkemäänsä ei voi sanoin eikä valokuvin kuvailla. Ymmärsimme olevamme Appalakkien vuoristossa - siitä syystä otsikko Lippalakit!!! Tie kiemurteli aina vain ylemmäs ja ylemmäs ja Markku sai sitä mitä hän ei ollut aiemmin roadtripilla kokenut. Mutkaisia teitä.
Amerikkalaiset ovat siinä vähän mielikuvituksettomia, että eivät ole keksineet paikkakunnille omia nimiä - täällä on Buckingham, Glasgow tuon tuostakin, Paris, Timpas!, Helena, Innsbrook (kirjoitustapa persoonallinen), Dresden, Warsaw jne jne.
Matkalla pysähdyimme useampaankin kertaan ihastelemaan maisemia, mutta myös lounaalle Lewisburg-nimisen kaupungin ainoaan auki olleeseen anniskeluravintolaan eli irkkupubiin. Tarjoilijaneitokainen ei ollutkaan mikään eilisen teeren poika, sillä hän oli käynyt Helsingissä!!
Markku rekisteröi myös paikallisen osteopaattikoulun (West Virginia School of Osteopathic Medicine), josta on ollut joskus luennoitsija/kouluttaja Suomessa.

Päivän etappimme oli Richmond Virginiassa "Eisenhower Statessa". Virginia on tunnettu hístoriastaan, tällä ovat kaikki ns. ensimmäiset valkoisen miehen paikat. Huomenna on niiden tutkailemisen aika.

Tätä kaikkea ei voi kokea eikä ymmärtää käymättä paikan päällä.

Ei kommentteja: