torstai 28. kesäkuuta 2012

New York ranking-listalla

New Yorkin matkalle lähdettäessä julkaisin tekstin, jossa arvuuttelin Ison Omenan sijoittumista maailman kauneimpien/viehättävimpien/sykähdyttävimpien/yms kaupunkien/kohteiden listalla.
Lopputulos on nyt tiedossa: ei sijoitu kärkinelikkoon (1. Sydney 2. San Francisco 3. Rooma 4. Praha), vaan viidenneksi heti Prahan jälkeen.

New Yorkissa on aivan mahdottomasti nähtävää ja koettavaa eikä siihen tietenkään pääse viikossa sisälle millään. On hienoja yksittäisiä asioita kuten esim. Central Park tai pilvenpiirtäjät tai hauskat keltaiset taksit, mutta ne eivät kuitenkaan saa sydäntäni pamppailemaan "sillä tietyllä tavalla".

New York ja etenkin Manhattan on kallis, siis superkallis. Täällä on paikka pakoin ihmisiä yhtä lailla kaaokseksi asti kuin Hong Kongissa, tippaaminen kyrsii ja etenkin se, että yhä useammin ravintoloissa jo lisäävät automaattisesti palvelumaksun hintaan. Ja yleensä se on 20%, vaikkei palvelu sitä vastaisikaan.

Summa summarum: hienoja elämyksiä piirtyi silti verkkokalvolle ja mielen syviin sopukoihin.
En sano, etteikö kannata käydä. Toki.

1 kommentti:

Aili Inkeli kirjoitti...

Tervetuloa kotimaahan ehjinä ja kokemuksista kylläisinä!
Kusti polki hurjaa vauhtia Nykistä Kempeleeseen: postileima oli ma 25. ja laatikkoon kortti kolahti to 28. pvä! Varmasti enkkari lajissaan. Kiitos.