tiistai 26. kesäkuuta 2012

New York sightseeing - osa 1

Hankimme neljän (4) reitin kiertoajelupaketin, josta toteutimme tänään tiistaina puoliltapäivin ensimmäisen osan (Uptown Loop).
Lähtöpaikka on aivan majapaikkamme nurkalla ja kyttäsimme, josko monena päivänä lippuja myymässä ollut Komlanvi olisi ollut paikalla, mutta valitettavasti bonukset menivät nyt jollekulle muulle.

Uptown Loop kiersi Keskuspuiston ja kävi Harlemissa asti. Reissu kesti parisen tuntia. Kakskerrosbussia ajoi Carlos ja oppaana oli aasialaistaustainen nainen. Louvan puhe oli valsin hauskaa kuunneltavaa ilman r-kiljaimia. Ennen kieltoajelun päättymistä hän muistutti useampaan otteeseen, että hän ja Callos ovat palveluammatissa ja tipit ovat heille hyvin hyvin tälkeitä!

Okei. Aivan ensin kameranlinssiin tarrautui aivan hotellimme lähellä sijaitseva Hearst Building. 46 kerroksinen rakennus, jonka alimmat kerrokset on rakennettu kalkkikivestä ja jos oikein ymmärsin tässä kyseisessä rakennuksessa on huomioitu paljon ympäristöystävällisiä asioita.


Columbus Circlen jälkeen bussi kaartoi kohti Lincoln Centeriä, josta löytyy mm. Metropolitan Opera ja NYC Ballet.
Upper West Side, missä bussi kierteli, asuu huomattavan paljon kuuluisuuksia ja muita raharikkaita, mm. Yoko Ono, joka asuu edelleen Dakota Housessa.
Dakota-talo, jonka edessä John Lennon murhattiin 8.12.1980
Pohjoisimmillaan käytiin Hudson-joen ylittävän George Washington -sillan lähistöllä. GWB on yksi maailman vilkkaimmin liikennöidyistä silloista. Rikkana rokassa olemme olleet itsekin, kun kesäkuussa 2009 ylitimme sillan matkalla Philadelphiasta Rhode Islandille.

Carlos kurvasi doubledeckerinsä kohti Harlemia, joka on alunperin ollut maanviljelysmaata ja saanut nimensäkin hollantilaisen Haarlemin mukaan.
Harlemissa on kuuluisa Apollo Theater, jossa on edelleen päivittäin amatöörilaulajilla mahdollisuus kokeilla siipiään ja ponnahtaa suureen julkisuuteen. Apollo Theaterissa ei ole tuomareita, vaan aploodien määrä kertoo onnistumisesta tai sitten ei.
Ehkäpä kuuluisin Apollosta maailmankaikkeuden tietoisuuteen tullut laulaja ja esiintyjä on Michael Jackson, joka yli 40 vuotta sitten suoritti siellä ensiesiintymisensä.

Bussimatkan loppu olikin museomaili, jota me tramppasimme jo lauantaina. Nousimme pois kyydistä vähän ennen Times Squarea ja menimme salaattilounaalle.


1 kommentti:

Aili Inkeli kirjoitti...

No ettekös te itse käyneet yrittämässä laulunlahjoillanne kuuluisuuteen??? Vai eikö tullut mainittavaa menestystä..:)
Melkein en kehtaa "nimimerkilläni" allekirjoittaa kommenttia, kun teillä oli niin hauskaa aasialaisen oppaan kanssa. Veikkaan, että olitte "veli impoltant pelsons" ja annoitte paljon tippiä..
Varautukaa villahousuihin kotimaassa!