keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

New York sightseeing - osa 2 (night loop)

Tiistain toisen nähtävyyskierroksen piti olla öinen kiertoajelu (night loop), mutta eipä täälläkään ole pilkkopimeää vielä klo 18 - 21 välillä, jolloin "yölinjat" lähtevät.
Anyways, lähdimme matkaan. Tällä kertaa oppaana oli ihan pesunkestävä amerikkalaistyttö, joka kertoi, että hänen työkaverikseen on tullut suomalainen Mikko-niminen opas. Mikko oli läpäissyt opaskurssin ja toimii siten täällä Nykissä kiertoajeluoppaana. Sillä lailla.


Iltakierros kaarsi Times Squaren ohitse Broadwayta alas kohti Flatiron Buildingia, joka on rakennettu vuonna 1902 ja josta lyödään vetoa, että kaatuuko se vai ei. Vielähän tuo on pysynyt pystyssä. Flatiron Buildingia kutsutaan myös Silitysrautataloksi!


Tällaisia samantyylisiä taloja on Torontossa mielin määrin. Tuntuu, että kyseinen rakennustyyli on ollut siellä enemmän sääntö kuin poikkeus.

Reitti kulki Greenwich Villagen, Nolitan ja Sohon lävitse Manhattan Bridgelle, josta oli muuten hieno näkymät viereiselle Brooklyn Bridgelle. Onkohan se niin, että ruoho on aina vihreämpää aidan takana?
Kiertoajelupakettiimme kuuluu neljä (4) eri kierrosta, joista yksi on erillinen Brooklyn-kierros. Nyt sitä ei tarvitse eikä ole järkeä tehdä, koska tämä "yölinja" kierteli riittävästi niillä kulmilla.
Brooklynin puolelta on tosi upeat näkymät Etelä-Manhattanille. Parhaiten näkymät tallentuvat omalle verkkokalvolle ja tuonne mielensopukoihin.


Ei kommentteja: