tiistai 26. kesäkuuta 2012

Otetaanpa uusiksi: Little Italy

Sunnuntaina kävimme Manhattanin eteläkärjessä ja Freemansille kulkiessamme huomasimme ohittavamme Pikku-Italian (Little Italy) tutustumatta siihen. Se jäi ilmiselvästi molempia vähän harmittamaan.
Päätimme korjata virheemme, koska meillä oli siihen tänään oiva tilaisuus.

Mutta ensin kävellä ropsuttelimme pääpostille ostamaan postimerkkejä.

Ihan hulppean näköinen rakennus, mutta postimerkkien ostopaikka oli kälyinen kolo, jossa tuli hiki!
Kun liimasimme merkkejä kortteihin, kylkeen liimautui samalla yksi paikallinen kylähullu muori (toim. huom.! kirjoittajan mielipide), joka kävi tinkaamaan, että mistä kaukaa ne nämä matkailijat ovatkaan kotoisin. Kun hän kuuli, että olemme Suomesta, hän kysyi ensimmäiseksi, että kuuluuko Suomi EU:hun. Ja sitten mummeli haukkui Kreikan maanrakoon. Lopulta paljastui, että hän oli itse kyproslainen.

Asioituamme postissa kiersimme Madison Square Gardenin sivuitse ja Pennsylvania-hotellin ohitse Macy's -tavaratalon kulmille ja siellä maanalaiseen. Edellisellä New Yorkin käynnillämme majoituimme juuri Pennsylvania-hotellissa, jonka vuoksi kävimme toteamassa paikan.

New Yorkin Little Italy on kutistunut sitten kulta-aikojensa mm. sen takia, että amerikanitalialaiset ovat muuttaneet Manhattanilta pois ja toisaalta siksi, että Chinatown leviää leviämistään.
Nousimme maanalaisesta pois Grand Streetillä, jonka pitäisi olla jo Pikku-Italiaa, mutta kyllä me kiinalaiselle katutorille tulimme.
Mulberry Street näyttää olevan italialaisen keittiön keskittymä. Vierivieressä toinen toistaan houkuttelevamman näköistä italialaista ravintolaa ja varmuuden vuoksi sisäänheittäjä kadulla kehumassa omaa paikkaansa maasta taivaaseen.


Valitsimme lounaspaikaksemme Il Cortile -nimisen ravintolan, joka ei huono valinta ollutkaan.
Lounaspastat huuhtoutuivat italialaisella valkoviinillä alas.

"Kotiin päin" palatessa kävelimme vielä niin, että sain kuvia edellisenä päivänä missatuista SoHon valurautataloista, eikös olekin hienoja?


Tänä aamuna oli ukkosta ilmassa ja säätietokin lupasi sadekuuroja koko päiväksi, mutta lounasaikaan näkyi jo vanhaa taivasta ja lämpötila oli ihan entisissä lukemissa.

1 kommentti:

Ella ja Timo kirjoitti...

Huh vai on siellä lännellä talotkin oikein valuraudasta ne pitäisi kestää vähän suuremmankin trompin vai mikä tuulenvire se siellä amerikoissa pörrää. Meillä harmaan pilvinen aamu (klo 8.37) ja mittari kivunnut jo +13 eli kymppiraja ylitetty, Älähän huoli aurinko pilkistää joten toivoa aurinkoisesta päivästä voi olla, vaikka Miina lupari sadetta melkein koko Suomeen. Hyvää loman jatkoa teille mukavia kokemuksia.