sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Ensikosketus Saksanmaahan á la Markus

Lähdimme puolitoistaviikkoiselle Saksan matkalle perjantai-iltana Vuosaaresta Finnlinesin Finnmaid-laivalla, joka oli tietty lastattu konteilla, rekoilla, matkailuautoilla ja pienellä joukolla henkilöautoja.
Matka Helsingistä Travemündeen kesti kaikkiaan 24½ tuntia. Huh huh eikä kyse ole mistään Ruotsin laivasta tai Karibian risteilijästä - siellä on sauna, kuntosali, ravintola, baari ja muutaman tunnin auki oleva Sailor's Shop.


Saavuimme Travemündeen lauantaina klo 21 paikallista aikaa ja kesti yli ½ tuntia ennen kuin  saimme startata Volvon kohti Lyypekkiä. Kummipoika Markus otti ensiaskeleensa Saksan maaperällä Lyypekissä. Vähän kai hän oli fiilareissa.

Volvo ja kuski odottavat start-komentoa!

Varmuuden vuoksi Helena kuvautti itsensä 60 km -nopeusrajoituksen alueella - mittarissa saattoi olla 75 km. No, kertoohan se die Polizei tarkan lukeman kirjeessään!!!

Yövyimme Lyypekissä Lindenhof-nimisessä hotellissa, josta oli lyhyt matka hansaliittoa johtaneen Lyypekin keskiaikaiseen keskustaan. Sunnuntaina aamiaisen jälkeen kävimme kuvaamassa Unescon maailmanperintökohteen eli Holstentorin.

Lyypekin jälkeen autonnokka suunnattiin kohti autobahnia.Markus oli ihan innoissaan, kun siellä saa ajaa nasta laudassa. Valitettavasti Helenalla on raskas jalka vain valokuvauspaikoilla, muuten  ajellaan rauhallisesti.

Ensimmäinen ja ainoa pysähdys oli Oranienburgissa Sachsenhausenin keskitysleirillä noin 30 km ennen Berliiniä.Oranienburgin leiri ei ollut tuhoamisleiri, vaan sinne tuotiin lähinnä berliiniläisiä poliittisesti epäilyttäviä henkilöitä, mutta myös juutalaisia.

Sachsenhausenissa vaihdettiin myös kuskia. Markku siirtyi ohjaksiin ja Helna kartanlukijaksi. Kaikki meni kuin Strömsössä. Heti kertalaakista osasimme perille asuntomme kohdalle ja myös vähän matkan päässa sijaitsevaan parkkihalliin.
Asunto sijaitsee Prenzlauer Bergin alueella viehättävän vanhan talon ei-niin-viehättävästi-hissittömässä neljännessä kerroksessa. Meinasi pukata soijaa ennen kuin saimme raahattua kaikki kapsäkit perille saakka eikä sitä helpottanut yhtään se, että yritimme ensin naapurirapun 4. kerrokseen kaikkien kassien ja pussien kanssa.

Asunnon nurkan takana on Kulturbrauerei, joka ei ole olutpanimo

Tässä on jotakin niin itäsaksalaista 
Maanantaina alkaa varsinainen Berliinin ekskursio. Pysy kanavalla!

1 kommentti:

MUMMI JA PAPPA kirjoitti...

No tervehdys sinne bärliiniläisille. Näkemistä siellä varmasti riittää. Älkää eksykö niinkuin eräät, mutta onhan taksit jotka osaavat. Ajattelin että laivamatka oli aika pitkäveteinen, mutta ainkan se ensimmäinen päivä on pahin. Terveisiä ja oikein antoisaa lomanjatkoa kaikille matkalaisille. (joko Brandenburgin portti on kävelty läpi)?