lauantai 22. kesäkuuta 2013

Juhannusaatto Ala-Saksissa

Lähdimme Berliinistä juhannusaattona sen jälkeen, kun olimme ensin siivonneet asunnon ja käyneet aamiaisella, jota voi siinä tilanteessa kutsua jo lounaaksi. Kello oli jo pitkästi yli puolenpäivän.

Seuraavaksi pysähtymispaikaksi valikoimme Saksan kauneimmaksi kaupungiksi rankatun Cellen Ala-Saksissa lähellä Hannoveria. Muina vaihtoehtoina oli juuri edellä mainittu Hannover tai vähän kauempana sijaitseva Bremen.
Ajomatkaa Berliinistä Celleen tuli vajaa 300 km, joka oli suurimmaksi osaksi moottoritietä. Meitä ei haitannut liikenneruuhkatkaan, joita sen sijaan näytti olevan vastaantulevan liikenteen kaistoilla, etenkin Magdeburgin kaupungista länteen päin.

Majoituimme Celler Hof -nimiseen hotelliin ihan kaupungin ytimessä. Autollekin oli varattu paikka. Markku lähti suullisten ohjeiden perusteella viemään kulkuneuvoa autotalliin, mutta palasi liki puolen tunnin kuluttua takaisin - edelleen autolla. Ohjeen mukaan ensi piti kääntyä vasempaan ja heti vasempaan ja se on siinä. Lähdimme yhdessä tsekkaamaan balanssit --- ja toteamaan, ettei "toisesta vasemmasta" saa kääntyä (kielletty ajosuunta). Palasimme hotellin respaan takaisin ja saimme vastaukseksi, että kyllä hotellin vieraat saavat kääntyä siitä vastaantulevista välittämättä :)

Kaupunkikuvaa hallitsevat ristikkorakenteiset, pittoreskit puutalot. Koko keskusta on täynnä mitä koristeellisempia taloja. Oikein mukava juhannusaaton viettopaikka.





1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Vau, aivan ihastuttavia taloja on osunut kameranne linssiin. Eikä ollut paha tuo päänkallistuspaikka, siellä olisi kelvannut asustaa pitempääkin. Alkaa tehdä mieli lomalle..
Terv. Maija, the lunch tovero