tiistai 18. kesäkuuta 2013

Kylläpä keittelee vankasti Berliinissä

Toinen kokonainen päivä näyttäytyi ensin verhojen raosta puolipilvisenä, mutta kun viimein pääsimme liikenteeseen, ulkona meitä odotti pilvetön taivas ja liki +25C!!!
Söimme aamiaisen katukahvilassa Kastanienstrassella, josta siirryimme suorin vartaloin eteenpäin kerien Alexanderplatzille ja televisiotorniin eli Fernsehturmiin.

368-metrinen televisiotorni, joka on rakennettu vv. 1965-1969
Päivä poltteli jo melkolailla, joten lähdimme etsimään Spree-joen rannassa sijaitsevaa baijerilaisten koti-ikävän taltuttajaa eli Brauerei Georgbräuta. Toki löysimme sen, mutta ei se ollut lähimainkaan baijerilainen, ainakaan Stimmungiltaan. No, jano sammui joka tapauksessa.


Tiistai oli tosi tukahduttava päivä emmekä jaksaneet kävellä maanantaiseen tapaan maileittain. Otimme Alexanderplatzilta bussin nro 100, jolla pitäisi päästä tekemään kiertoajelu julkisen liikenteen taksalla, mutta se vei meidät Zoologischer Garten -asemalle ja ilmoitti siellä, että tämä on pääteasema. Tunnelma oli niin hikinen, että päätimme siirtyä kämpille suihkuun ja vilvoittelemaan ennen illallisreissua Savignyplatzille.

Matkaseuramme Markus ei voi ohittaa Creme Bruleeta, jos sellainen ruokalistalta löytyy. Ja niin kävi myös Donkin'Donutsien kanssa!

Markus se munkia syö (inside-juttu -otsikossa EI ole kirjoitusvirhettä)
Illalla klo 22.45 ulkolämpömittari näyttää +23,5C. Ihan kelpo keli yön hikisiksi tunneiksi!

1 kommentti:

koillismaan tyttö kirjoitti...

Oi ja voi sitä hellettä, meillä sitä odotellaan. Berliinissähän on sitten kuuluisuuksi (teidän lisäksi tietenkin)se muuan amerikkalainen joku Obama puhuu tänään BraNDENBURGIN portilla, joten siellä taitaa tänään olla tungosta. Teille näkyy lupaavan virallinen lämpötilaksi +33, meidän +7 vastaan., huomiseksi teille +34, joten yhä paranee. Hyvää ja virkistäviä suihkuja teille kaikille.