lauantai 22. kesäkuuta 2013

Tukikohta Berliinissä

Aina ei tarvitse majoittua majoitusliikkeeseen matkoilla ollessaan, vaan tarjolla on jos jonkinlaista vaihtoehtoa. Coachsurfing, kodinvaihto, yksityisasunnon vuokraus tai loma-asunnon vuokraaminen alan toimijoilta, siinä esimerkkejä.

Meillä kävi siinä mielessä mieletön munkki, että saimme Berliinin lomaamme varten käyttöömme suomalais-saksalaisen perheen "kakkosasunnon" Prenzlauer Bergistä Berliinissä. Alue sijaitsee Berliinin keskeisimmistä osista koilliseen entisen Itä-Berliinin puolella. Ennen Saksojen yhdistymistä alueella asui paljon taiteilijoita ja opiskelijoita. Nykyään katukuva asukkaista on erittäin moninainen, kaikki kulttuurit näyttävät olevan edustettuna. Prenzlauer Bergin rakennuskantaa on kunnostettu mittavasti viime vuosina ja sitä myötä asuntojen hinnatkin ovat nousseet.

Asunto sijaitsee Danziger Strassella kätevän matkan päässä Eberswalderstrassen U-Bahnasemalta. Ihan nurkkajuurista löytyy kivijalkakauppoja, pikaruokaloita jokaiseen makuun, kunnollisia illastamisravintoloita ja muita asumisen kannalta tärkeitä juttuja kuten esimerkiksi pesula.

Talon julkisivu kadulle
Meillä kolmella aikuisella oli käytettävissä makuuhuone, olohuone, keittiö ja WC/kylpyhuone. Asunto sijaitsee talon 4.kerroksessa eikä talossa ole hissiä, joten ylenmääräinen ramppaaminen portaissa ei ole mielipuuhaa.
Asuntoon on aivan viime aikoina saatu langaton verkkoyhteyskin, joten netin käyttökin sujui kuin tanssi.

Näkymä eteiskäytävästä olohuoneeseen päin

Makuuhuone

Olohuone, josta vasemmalla sijaitsee keittiö

Keittiö ja tiskari

WC/kylpyhuone
Lomasestamme tuli tämän majoituspaikan takia erityisen mukava. Toki hotellissakin on mukava maata, mutta kodinoloisissa olosuhteissa eläminen on kuitenkin viehättävämpää.

Ei kommentteja: