keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Kuuminta hottia koko päivä

Keskiviikkoaamuna ulkolämpömittari näytti jo ennen klo 10 sellaisia lukemia, että odotettavissa oli aikaisempia päiviä pakahduttavampi keli. Sitä uhmaten lähdimme kuitenkin ensin aamiaiselle Anna Blumeen ja sieltä Senefelder -aseman kautta U-Bahnilla kohti Potsdamia.

Kuumuus teki tepposet heti ensimmäisellä siirtymällä (Senefelderiltä Alexanderplatzille). Aamulla vaihdetut putipuhtaat vaatteet olivat siinä vaiheessa jo "nykyisiä hikisiä kamppeita".
Alexanderplatzilla vaihdoimme S7-junaan, jolla pääsimme Wannseehen saakka ja sieltä kolmannella kulkuvälineellä lopulta Potsdamin päärautatieasemalle.Paahtava helle painoi päälle eikä helpottavasta tuulenvireestä ei ollut tietoakaan.Ihan toivoton tilanne.

Yksi suosituimmista Potsdamin nähtävyyksistä on "Hollantilainen kortteli", joka on rakennettu 1700-luvun puolivälissä hollantilaisille työmiehille koti-ikävän taltuttamiseksi.



Potsdam on varsin pittoreski kaupunki, joka sijaitsee noin 30 km päässä Berliinistä lounaaseen ja sen historia perustuu pitkälti siihen, että se oli aikanaan Preussin kuninkaallisten kesäasuntopaikkakunta. Potsdamissa on myös Brandenburgin Tor, jolla ei ole mitään tekemistä Berliinin samannimisen portin kanssa - paitsi tietysti nimi.


Potsdamin ehdoton vetonaula on kuitenkin Sanssoucin palatsin puisto, jonne mekin suuntasimme askeleemme - hikipisarat ohimoilta pirskahdellen.
Palatsia pidetään Versailles'n suurimpana kilpailijana, mutta se on toki pienempi.



Kuumuus oli painostavaa eikä sitä päässyt pakoon edes puiden varjoon, joten päätimme kävellä vaikka viimeisillä voimilla Park Sanssoucin rautatieasemalle  ja nousta sieltä junaan. Kuin onnenkaupalla paikallisjuna (RegioDB) olikin  15 minuuttia myöhässä ja pääsimme siihen vähän ennen klo 16. Poikia meinasi jännittää koko matkan Zoologischer Garten -asemalle saakka, että konnari tulee ja tarkistaa liput. Meillä nimittäin taisi olla vain BVG-liput (paikallinen HSL). Minä sanoin, että ei kannata olla niin syyllisen näköinen ja jos konnari kysyy, puhutaan suomea.

Paikallisjunassa oli ilmastointi, mutta loppumatka U-Bahnilla kotiasemalle saakka meni niin hikisissä merkeissä, että pelkäsin tennareiden täyttyvän vedestä, kun nousen seisalleen ja kaikki vesi pääsee läskien välistä valloilleen. Tosin kaikki muutkin matkustajat näyttivät yhtä "kuumille". Vesipullo oli ollut kenties kysytyin myyntiartikkeli, jos katsoi kanssamatkustajien varustusta.

Hikiset vaatteet kuivumaan "kotona", kylmä suihku, kuivat vaatteet päälle ja syömään --- intialaiseen. Jos olisimme olleet vähänkään järkeviä, olisimme valinneet toisin. Aivan kuin hikeä uhmaten valitsimme listalta madrasi- ja vindalookanaa ... ja vielä löytyi kehosta puristettavaa eritettä.

Ruoka oli hyvää, sitä oli riittävästi ja järjestys oli moitteeton.

Obamakin on kuulemma näillä seuduin. Ei olla tavattu. Aamusella pörräsi kyllä muita aamuja enemmän helikoptereita, mutta muuten olemme päässeet poikkeusjärjestelyistä vähällä. Onkohan hän kehunut olevansa berliinikäinen niin kuin Kennedy sanoi aikanaan?

2 kommenttia:

mummi ja pappa kirjoitti...

Huomenta matkalaiset. täälläkin jo näyttää mukavan aurinkoiselta vihdoinkin ja sääukot ovat luvanneet lämpenevää. Tänään suuntamme sitten mökille jhannuksen viettoon. Vieraita tulee huomenna. Siellä ei tarvitse hikoilla vaikka olisi lämmin ilma kun voi pulahtaa järveen. Varmaan tekin ajattelette vilpoisaa uintia. Oikein hyvää ja mukavaa juhannusta sinne saksanmalle missä sitten juhannuksen olettekin. Toivotaan muutama aste viileämpää.

Aili Inkeli kirjoitti...

Ajatelkaa positiivisesti: kilot karisee ilman suurempaa vaivannäköä, kun ylimääräiset nesteet tulee hikenä pihalle! Ei se kylläkään kovin terveellistä taida olla.. Sitä paitsi möläytykseni on tosi huono vitsi tässä tilanteessa. Hyi minua.
Hyvää juhannusta kuitenkin!