lauantai 22. kesäkuuta 2013

Kauan etsin, kauan kuljin, viimein saavuin Hampuriin

Saksan autolomamme viimeinen rasti on Elben alajuoksulla sijaitseva Hampuri, joka on Berliinin jälkeen Saksan toiseksi suurin kaupunki, mutta suurin satamakaupunki. Hampurin satama puolestaan on Euroopan toiseksi vilkkain (ykköseksi veikkaan Rotterdamia).
Hampurin virallinen nimi on Freie und Hansestadt Hamburg ja kaupungissa on asukkaita noin 1.8 miljoonaa.

Emme olleet tehneet kovin paljon kotitehtäviä Hampurin suhteen eli kohtalaisen avoimella käsikirjoituksella tähän on tutustuttava. Minä muistan kouluajoilta Aussenalsterin, Binnenalsterin, Planten un Blumenin ja Tiergartenin. Satamakaupungeista ja muistakin suurkaupungeista löytyy aina Punaisten Lyhtyjen alue ja sehän on Hampurissa kuuluisa St.Pauli ja Reeperbahn, jossa Irwinin laulun sanojen mukaan on "ihminen viihtynyt".

Juhannusviikonlopulle tänne osui Harley Davidson -porukoiden pippalot. Kylläpäs oli keskustassa mopo poikineen ja pärinää niin, että tärykalvot paukkuivat.

Aussenalster

Silta on nimetty JFK:n kunniaksi niinkuin kuvasta näkyy

Binnenalster

Raatihuone

6 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Muistinvirkistyksen aika olisi, kun edellisestä käynnistäni on vierähtänyt jo varttivuosisata tänä kesänä. Kävin silloin Reeperbahnilla, mutten ollut kiinnostunut tarjonnasta, kun jonkin sortin tyttöystävä odotti kotisatamassa. Tai niin ainakin silloin luulin...

Anonyymi kirjoitti...

Meilläkin tänään sunnuntaina ohjelmassa Stadtrundfahrt ja kiinnostavimpana kohteena St.Pauli ja Reeberbahn. Yo Larvanto on kuvannut koko matkan ajan erilaisia böördejä (so. hottisia, ankkoja, puluja), joten katsotaanpa minkälaisia katukoppeloita hakeutuu kameran linssiin tänään.

Helna kirjoitti...

Pöhkö itse kirjoitin anonyyminä.

Aili Inkeli kirjoitti...

Harrikat on ihania! Kuskeista en tiedä.. Katukoppeloilla voi olla melkoista vilskettä harrikkamiesten ansiosta. Höyhenet vain pöllyää.

Anonyymi kirjoitti...

"Hampurin virallinen nimi on Freie und Hansestadt Hamburg ja kaupungissa on asukkaita noin 750.000."

1.750.000 lienee lähempänä asukaslukuna.

t. nimim. Painovirhepaholainen

Helna kirjoitti...

Niminmerkki Painovirhepaholaiselle kiitokset tarkkaavaisuudesta!!! Virhe on nyt korjattu suurpiirteisesti 1,8 miljoonaksi hampurilaiseksi, joka kuulostaa melkoiselle urakalle syödä!!! (HUOM! kielikuva). Blogitekstin kirjoittamisen jälkeen Markku ihmettelikin väkiluvun pienuutta ja kysyi, että kuinka vähän Münchenissä sitten on porukkaa. Sanoin, että tosi vähän. Koskaan ei pitäisi ehdoitta uskoa kaikkea painettua(kaan) sanaa.