sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Sikspäkki ... steady

Valmiina, paikoillanne ja ... vajaa vuorokausi siihen, kun Sikspäkki lähtee valloittamaan Lännen.

Ennen lähtöä on kuitenkin vielä tsekattava moneen kertaan, että kaikki osaset ovat koossa. 
Minua henkilökohtaisesti auttaa itse (!) laatimani Matkailijan muistilista, josta on itseasiassa sekä yleis- että talviversio, joista jälkimmäiseen on kirjattu laskettelumatkoilla tarvittavat vermeet.
Pakkausvaiheeseen liittyy niin paljon liikkuvia osia, joten muistilista on kullanarvoinen asia. Lista muuten muovautuu koko ajan tai esimerkiksi tekniikan myötä. Aiemmin listassa oli "miniläppäri" ja " kameran muistikortti", mutta eipä ole enää. Miniläppäri on korvautunut iPadAirilla ja kameran kuvat siirtyvät päivittäin em. laitteeseen.

Lähtöselvitin Sikspäkin huomisille lennoille, ensin Helsingistä Müncheniin ja sieltä edelleen Vancouveriin. Lähtöselvityksessä tarvitsin jokaisen matkalaisen passitiedot. Soitin ensin Etelä-Karjalaan, josta kuulin jo kaikuja, että Mäntsälässä on joku tunnusluku hukassa.
Otin puhelun Mäntsälään, jossa Mister Taipale vastasi puhelimeen ja minun nimen kuultuaan vaikeni hetkeksi ... ja kysyi "is this something psychic?". Iiiik.
No, siellä OLI OLLUT uuden luottokortin pinkoodi "tallessa", mutta oli sittemmin löytynyt Misterin omasta salaisesta kätköstä. Oli kuulemma laittanut varmaan talteen. Niinpä.

ESTAstakin on ollut hieman huolta. ESTA (Electronic System for Travel Authorization) on haettava vähintään 72 tuntia ennen matkaa. Hakemuksen voi tehdä netissä ja se maksaa englanninkielisillä sivuilla 14 taalaa, suomenkielisillä sivuilla yli 80 euroa! ESTA-hakemuksessa kysellään samoja kysymyksiä kuin lentokoneessa täytettävässä vihreässä planketissa eli oletko tavalla tai toisella epäilyttävä henkilö.
Kyllä hakemus on mennyt koko Sikspäkillä hyväksytysti läpi, mutta hienoinen epävarmuus dokumentin ulkonäöstä on aiheuttanut kysymyksiä.

Okei, nyt vain viimeiset pyykit koneeseen, aamulla saunaan ja siitä se lähtee.

Ei kommentteja: