Aikaerosta johtuen olimme jalkeilla jo kukonlaulun aikaan. Nautimme aamiaisen hotellin ravintolassa, koska emme edellisenä iltana jaksaneet tehdä syväluotaavia tutkimusmatkoja naapurustoon niin, että olisimme merkanneet jonkun mukavan aamiaispaikan. No, Markku sai mahansa täyteen munakkaasta ja minä kauhoin lautasellisen mehukkaita mansikoita, mustikoita ja boysenmarjoja.
Aamulla ennen puoltapäivää lähdimme kävelykierrokselle Midtowniin. Lämpötila oli jo siinä vaiheessa liki 30C, joten hikeä puski ensiaskelista lähtien. Kuljimme 42nd Streetiä pitkin kohti Bryant Parkia ja New York Public Librarya. Hieno keidas keskellä hektistä kaupunkia.
Ikäänkuin yllättäen huomasimme olevamme Grand Central Terminalin kohdalla.Sen sanotaan olevan yksi maailman suurimmista rautatieasemista, jota ei voinut aistia sisällä. Ehkäpä amerikkalaiset eivät matkusta junalla siinä määrin, että siitä syntyisi suuria ihmismassoja vellomaan asemille.
|
Grand Central Terminal |
Rautatieasemalta jatkoimme matkaa kohti East Riverin rantaa ja siellä sijaitsevaa YK:n päämajaa. Koko matkan ajan yritin kuumeisesti vangita Chrysler Buildingia kameraan, mutta en saanut oikein mieleistäni kuvaa. Täytynee tehdä uusi reissu ja yrittää kuvata tuo art deco-rakennus eri kulmilta.
|
Chrysler Building |
|
YK:n päämaja
Näillä paikkeilla alkoi olla jo niin kuuma, että jos kehtaisin, julkaisisin tässä kuvan housujeni persuksista. Vesi oli ollut irti siinä määrin, että sivullinen saattoi luulla minulla olevan alusvian!
Poikkesimme jossakin Lexington Avenuen ja 46.kadun paikkeilla irlantilaispubissa, jossa minä söin lounaaksi kanawrapin Markun sulatellessa vielä aamullisia munia.
Loppureitti kulki Rockefeller Centerin ohitse kohti Times Squarea, joka on itseasiassa ihan kulman takana hotelliltamme. Tänä päivä ei vielä menty Rockefeller Centeriin sisälle, vaan se säästettiin toiseen kertaan.
Rockefeller Centerin Sunken Gardenia hallitsee yli viisimertinen lehtikullalla koristeltu Prometheuksen patsas (kuva yllä).
Times Squarea kutsutaan myös maailman tienhaaraksi, joka on tuttu kaikille television katsojille esimerkiksi uudenvuoden ilotulituksista ja liikkuvista uutisnäytöistä. Alunperin aukion nimi oli Longacre Square, mutta sai nykyisin nimensä 1900-luvun alussa, kun New York Times rakennutti aukiolle toimistotorninsa.
|
Iltapäivällä kävimme vielä jaloittelemassa Hell's Kitchenin alueella, joka on vain muutama kortteli hotelliltamme Hudson-joelle päin. Alue tunnetaan myös nimellä Clinton ja se on ollut alunperin irlantilaissiirtolaisten aluetta.
Alueella vaikutti olevan ravintoloita vierivieressä --- ja saihan sieltä tietenkin myös kadunvarsihodareita!
2 kommenttia:
Nam
Bongasitteko Rockefeller Centerin nurkilta todellisen voimamiehen eli Herra Atlaksen patsaan? Se on hieno - http://andrewprokos.com/photos/new-york/landmarks/rockefeller-center/atlas-statue-day/
Melkoisen hienon hiehon patsaan voitte bongata Wall Streetiltä, nimittäin kuuluisan härän: http://en.wikipedia.org/wiki/Charging_Bull
t. patsastelija-Antti
Lähetä kommentti