perjantai 29. toukokuuta 2009

Iloiset vesselipoijat sadekelin renkailla

Heti St Lousista lähdettyämme ylitimme Mississippi-joen ja olimme Illinoisin puolelle.

Ajoimme hetken aikaa moottoritietä , mutta maisemien puutteessa päätimme kääntyä navigaattori-Moonikan määräyksistä huolimatta vähän sivummalle valtaväylistä Indianan puolelle . Maisemat olivat aikalailla varsinaissuomalaiset eli vehreät ja kumpuilevat. Säätila vaihtui tosi nopeaan. Toisessa kohtaa satoi vettä saavista kaatamalla ja toisessa kohtaa oli rutikuivaa. Paikalliset pekkapuodat olivatkin kyllä ennustaneet niin! Vain Amerikassa voi tapahtua tällä tavalla.

Antti kruisaili onnistuneesti sadekelissä tai oikeammin rankkasateessa meidät Muhammed Alin synnyin- ja nykyiseen asuinkaupunkiin. Iloiset vesselipoijat -nimitys tulee siitä, että etupenkillä ei ollut taaskaan hetken hiljaisuutta. Sekä kuski että apukuski papattavat koko ajan kuin papupata ja keksivät (omasta mielestään) naurettavia juttuja, joille sitten hörisevät ihan mahdottomasti. Ehkä kuvan mainarivarustus olisi ollut paikallaan, jos rankkasade olisi vielä voimistunut!

Olemme edenneet nyt kahden pysähdyksen taktiikallan eli viivymme kohteessamme vähintäänkin kaksi yötä.
Louisville vaikuttaa varsin eloisalle kaupungille verrattuna aiempiin vastaaviin kohteisiin. Täällä voisi ihminen viihtyä.
Asiasta kukkaruukkuun, joka kylässä, joissa ollaan jalkauduttu, ollaan herätetty aitoa!!! mielenkiintoa murteellamme. MUTTA, amerikkalaiset ovat todella haltiossaan kuullessaan Suomesta, vaikkei heidän maantiteteellinen osaaminen riitäkään paikantamaan Suomea Idahon ja Indianan väliin. Kaikki meitä ihastelleet ihmiset ovat olleet aidosti kiinnostuneita tripistämme ja toivottaneet meille hyvää matkaa. Suomi ja Eurooppa on edelleen jossakin far away.

Amerikassa kaikki on suurta ja ihmeellistä. Täällä on maailman surin ketsuppipurkki, suurin mansikka ja paljon muuta. Täällä on myös maailman lihavimmat ihmiset, suurimmat hampurilaiset, leveimmät tiet ja paljon muuta suurta kuten rekat.

6 kommenttia:

ANTTI kirjoitti...

Täällä sitä ihminen viihtyy!!!

t. nimimerkki naapurihuoneesta

Heli kirjoitti...

IHANA REKKA!!! Taitaa olla Kenworth. Ottakaapa kuva, jos näette Ameriikan Volovon (siis rekan). Se on aikas hieno kans :)

Ella ja kumppanit kirjoitti...

Hei! siellä sitä kurvaillaam ihan kimin malliin. Kyllä siellä amerikalaisilla riittää ihmettelemistä suomalaisista. mutta Amerikka on ameriikkaa. Hyvä että matka menee edelleen mukavasti ja on mukava lukea kuulumisia. Olemme matkustelleet teidän kertomusten mukana matkaa kohti Bostonia. Hyviä kelejä lupailee meillekin viikonlopuksi eli + 29 astetta. Hyviä kelejä teillekin toivottelee Klaukkalan poppoo.

helna kirjoitti...

Itseasiassa tien päällä on enemmän Volvo-merkkisiä rekkoja kuin näitä perinteisiä Kenwortheja. Mutta otanpa jossakin kuvan myös Volvosta ja ehkä myös kalapuikkoviiksikuskista!!!

Heli kirjoitti...

Hyvä hyvä :) Onko Markku kasvattanut amisviikset? ;o

Helna kirjoitti...

Markku yrittää epätoivoisesti kasvattaa kalapuikkoviiksistöä ;-D