torstai 21. toukokuuta 2009

Sedonasta Monument Valleyyn

Keskiviikkona nautimme Days Innin herkullisen mannermaisen aamiaisen (kahvia, mehua, viinereitä, bageleita ja onneksi myös omenoista ja banaaneja). Heti sen jälkeen siirryimme Sedonan keskustan (uptown - ei downtown) liepeillä olevalle Vortex-alueelle. Vortex tarkoittaa Sedonassa energisoivia magneettikenttiä. Alueella on tarjolla paljon erilaisia luonnonparantamiseen liittyviä hoitoja. Meihin ei tämä spiritismi saanut otetta. Toistaiseksi.

Mutta maisemathan olivat oikeasti mykistäviä. Valokuviin ei saa taltioitua sitä tunnelmaa eikä omaa näkemäänsä voi pukea sanoiksi. Awesome sanoisi amerikkalainen.


Kävin ostamassa Mikalle lupaamani HD-t-paidan, jonka selkäpuolesta ohessa kuva.

Tänään oli Johannan vuoro ajaa. Alkuparahtelujen ja koko matkustamon antamien neuvojen jälkeen olimme onnellisesti ja TOSI turvallisesti tien päällä. Johanna ajaa nopeusrajoitusten mukaan toisin kuin eräät.

Tämän päivän etappina oli jo moneen kertaan mainittu Monument Valley koillisessa Arizonassa. Paikka on tuttu niille, jotka ovat seuranneet Amazing Racea. Tämä on vähän samanlainen paikka kuin Sedona, mutta mielestäni laajemmalla alueella. Tutustumme kohteeseen paremmin helatorstaina.

Matkalla oli jälleen kerran niin uskomattomia maisemia, että oksat pois. Toisaalta maisema vaihtuu yllättävän nopeasti täydellisestä erämaasta viheriöiväksi alangoksi ja päinvastoin.

Tämänpäiväinen lounas nautittiin Gray Mountain -nimisessä Navajo-intiaanikylässä, jossa oli tien toisella puolella ruokakauppahuoltoasemayhdistelmä ja toisella puolella ravintolamatkamuistomyymälä. Ruoka oli hyvää ja sitä oli amerikkalaiseen tyyliin riittämiin. Sellaisia pieniä snackseja ei kai edes tunneta täällä.

Majoitumme Kayentassa, joka noudattelee samaa linjaa Gray Mountainin kanssa. Tämä Holiday Inn-hotelli plus joku toinen majapaikka, Mäkkäri, pieni ostoskeskus ja siinäpä se. Mutta eihän me ole tultu tänne shoppailemaan.

Palataan linjoille helatorstaina Ameriikan aikaa.

4 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Kannattaa kattoa, ettei tuu pyssymies vastaan...

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1688532

Ootteko nähneet yhtään kojoottia tai korppikotkaa tai kärmestä? IIKS

Miksi kommentteihin ei muuten tule vastakommentteja? Hmmm..

Heli kirjoitti...

Ai niin muuten, oletteko huomanneet, että jokin outo numero-kirjain-nimimerkki on rekisteröitynyt teidän lukijaksi... Ettei vaan oo mikään hakkeri-viruksenlevittäjä?!

Helna kirjoitti...

Ei olla nähty kojootteja eikä käärmeitäkään eikä tosin kotkiakaan. Haukkoja liitelee sen sijaan tosi paljon aika ajoin. Ja niiden lisäksi tämä vanha haukka (Old Hawk). Kohtapuoliin alamme valmistautumaan Monumenttilaakson valloitukseen.

Sari ja Rokku kirjoitti...

Helatorstai klo 20.30

Jaa-a.. se on ollut hela dagen torstai. Tultiin eilen tänne Inkooseen huonoista sääennustuksista huolimatta. Sää paranee koko ajan kohti iltaa. Kivaa!

Nyt on kaiken maailman keskustelut ohitse, tai ainakin se yksi. Saas nährä sitten..

Teillä tuntuu menevän kovaa, ei meinaa perässä pysyä. Toi amerikan tuntemus ei ole vahvoja puoliani. Mutta rannalta rannallehan se tie kai kulki..?

Ajelkaahan varovasti! Palaillaan!

:) Sari ja Rokku