maanantai 25. toukokuuta 2009

Namikaattori Moonika

Oivallinen matkantekomme apu eli navigaattori eli gps on kastettu Moonikaksi ja tietenkin apparaattia puhutellaan kaiken lisäksi namikaattoriksi.
Sitä ollaan ihmetelty, että mistähän se aina tietää, että missä me ollaan. Osaa piirtää heti kaikki tiet ja rautatiet ynnä muut ruudulle. Ja kahdeksan sadan metrin JÄLKEN käänny oikealle tai vasemmalle, se on tullut tutuksi.
Olemme kahtena viimeisenä päivänä huijanneet Moonikaa ja ajaneet paperikartan mukaisesti eri reittiä ja siitä se ei oikein tykkää. Tänäkin aamuna rupesi hokemaan, että käännypä nyt oikealle jokaisessa kujansuussa. Melkoisia rallipolkuja oltaisiin taivallettu, jos Moonikaa olisi ollut uskominen.
Joskus Moonika rupeaa mököttämään, ei puhu mitään.

Tänään sunnuntaina Johanna luotsasi meidät Garden Citystä itäiseen Kansasiin Emporiaan - ei varmaan sano mitään, mutta ei huolta, ei se sano meillekään mitään. Matkaa kertyi kaikkiaan noin 400 km ja mikä mahtavinta Johanna teki elämänsä ensimmäisen ohituksen!!! Amerikassa!!! Taputimme kaikki - paitsi kuski.
Itä-Kansasin maisemat ovat edelleen tasaisia, tosin vähän kumpuilevampia kuin lännessä, mutta huomattavasti vehreämpiä. Aivan mahdottoman suuria maatiloja ja viljelyksiä - siellä saisi ajaa eräänkin kerran haravakoneella saran päästä toiseen.

Huomenna maanantaina 25.5. on Memorial Day, joka on yleinen vapaapäivä. Markun ajovuorolla siirrymme Missouriin, mutta ei vielä St Louisiin asti, vaan suunnitelmien mukaan stoppaamme vielä osavaltion pääkaupungissa Jefferson Cityssä.

Terveisiä auringonkukkaosavaltiosta (Sunflower State).

2 kommenttia:

Ella&kämppis kirjoitti...

Hyviä kuvia! Pitikös poikien kääntää selkä yleisöön päin tuossa veräjällä. Hyvä ettei tullut paikallinen "miliisi" ja vienyt sheriffin puhutteluun. Liekkö Amerikan halki ajaminen pitempi vain lyhempi kuin esim. Siperian halki ajaminen. (maisemat ainakin ovat varmasti erinäköiset)Mekin siirrymme hiukan eteläänpäin , mutta ei aikavyöhykkeen yli.tv e4lla ja timo (ella kirjurina, kuten tavallista).

Sirkka-äiti ja Aaro-isä kirjoitti...

Paljon terveisiä ja turvallista matkan jatkoa myös Temmekseltä!