torstai 28. toukokuuta 2009

Kuka meistä on alle 25 vuotta?

Tervehdys edelleenkin St Louisista Missourista. Tänään torstaina matka jatkuu Illinoisin ja Indianan läpi just ja just Kentuckyn rajalle Louisvilleen, joka on oletettavasti Muhammed Alin (aik. Cassius Clay) koti- tai syntymäkaupunki. Nissan Roguen ohjaksiin istuu BabyBoy Antti ja kartanlukijana Ironman Markku. Onneksi niillä on Moonika tukena.

Sää täällä Saint Louisissa on ollut todella vaihteleva. Eilenkin paistoi melkein koko päivän aurinko, mutta illalla oli tosi kova ukkonen ja vettä tuli taivaan täydeltä. Toissapäivänä oli enemmänkin kuurottaisia sadekuurona ja koska meillä ei ole sateensuojaa, niin me kökötimme puskajusseina puun alla sen aikaa, että sade lakkasi.
Lämpötila on puolipilvisestä huolimatta, mutta ehkä juuri ukkostamisen takia aika korkea ja nahkea, tottakai.

Eilen kävimme tutustumassa Budweiserin panimoon. Kävelimme hotellilta tunnin, osallistuimme kiertokäyntiin ja kävelimme takaisin. Siis me reippailemme.

Lopuksi vielä tuohon otsikon arvoitukseen. Täällä on semmoinen meininki, että jos yksikään seurueesta näyttää alle 25-vuotiaalta, niin kaikilta kysytään henkkarit. Pariin otteeseen meiltä on kysytty paperit! Minultakin. Mietimme, että kuka meistä on oikeasti alaikäisen näköinen vai olisiko tiedustelun taustalla se, että minä näytän niin vanhalle, jonka vuoksi muilta pitää tarkistaa täysikäisyys!

Helena

1 kommentti:

Eero Postimerkkikeskuksesta kirjoitti...

Hei Helena ja muuta matkalaiset!

Hauska kuulla teidän "matkailu avartaa"-kokemuksistanne. Vuosituhannen alussa olin postimerkkinäyttelyssä Anaheimissa ja yritin hotellin läheisestä Subweistä ostaa tupakkiaskia. Neljäkymppiä oli tullut mittariin siinä vaiheessa mutta tupakkiaski ei meinannut heltiä ilman henkkareita. No, imartelevaahan se oli. Joten nauttikaa siitäkin kohteliaisuudesta niin kauan kuin niitä kuulette.

Siihen aikaan ei muuten siellä saanut missään polttaa ja hotelin baarissa kaikki eurooppalaiset manasivat sitä hulluutta. No, nythän se on täälläkin. Kaipa meidän hyväksemme.... Kohta varmaan aletaan Suomessakin kysellä papereita laajemmin, kun yrittävät panna alaikäisten tupakointia kuriin.

Se "körokortti"-kokemus siellä hotellissa oli myös hauska. Jotenkin vahvistaa käsitystä sikäläisestä älyykkyydestä. Mutta ehkä tietty lapsenomaisuus on heidän menestyksensä salaisuus.

Hyvää jatkoa. Täällä uhataan viikonlopuksi oikein helteillä. Saa nähdä, mitä siitä sitten tulee...

Eero