perjantai 22. toukokuuta 2009

Inkkareita ja länkkäreita

Tänään helatorstaina roadtripimme kohteena oli Monument Valley. Lähdimme majapaikastamme Kayentasta (AZ) aamulla aikaisin Utahiin päin. Maisemat olivat todellakin ensinnäkin vaihtelevat ja toiseksi sellaiset, että niitä on vaikea kuvailla sanoin.

Monument Valleyn olemattoman :) Visitor Centerin ympärillä teimme 17 mailin mittaisen kiertoajelun omalla autolla. Onhan se ihme miten tämä pallo on muotoutunut, toisessa kohtaa on tasankoa silmän kantamattomiin ja kohta taas mielettömiä kivilohkareita tai jotakin muuta aivan ihmeellistä.

Jatkoimme matkaa Mexican Hatiin (kuva alla) ja vielä edelleen Bluffiin Utahin puolelle. Ajomatkaa kertyi tälle päivälle kaikkiaan noin 160 mailia.


Autossa pelataan jos jonkinlaista peliä - toisinaan pitää tunnistaa hyräilemällä esitetty biisi ja osata luetella amerikkalaiset osavaltiot, pojat ovat arvanneet vastaantulevien autojen väriä ja laskeneet rekkojen määrää. Yhtenä päivänä piti esittää eri eläimien ääniä ja tutuiksi tulivat sekä juottovasikka että saksanpaimenkoira satakielestä puhumattakaan.
Onpa meillä ollut hauskaa. Hehe.
Miksi otsikko on "Inkkareita ja länkkäreitä", johtuu siitä, että olemme parhaillaan Navajo-intiaanien mailla ja tosiasiassa melkein kaikki turisteja lukuunottamatta ovat intiaaneja. Aluella ei myydä alkoholia eikä sitä ole mahdollista ostaa ravintolastakaan, niinpä ylenmääräiset ralattelut ovat jääneet nyt vähän vähemmälle. Hyvä niin. Länkkäreiden mainitseminen on sen vuoksi paikallaan, että täällä on filmattu paljon westernejä. Varmaan Johnny Wayne on ratsastanut näissä maisemissa useaan otteeseen.
Perjantaiaamuna lähdemme etenemään idemmäksi ja seuraava osavaltio on Colorado.
Iloisiin kuulemiin!

9 kommenttia:

Sari ja Seiska kirjoitti...

Piti vielä kertomani..

Matti Nykäsen verisen kolmiodraaman uusi käänne: Jannan kanssa lemmenlomalle! Pakenemme Merviä!
Toimittaja: Palaatko Teivaalaan Mervin luokse vai onko lempi leimahtanut taas Jennan kanssa?
Matti: Jennan kanssa ollaan ja tullaan olemaan. Me kuulumme ikuisesti yhteen!
Toimittaja: Muistaakseni kujertelit samoja sanoja pari viikkoa sitten, mutta eukon nimi vain muuttui?
Matti: Heh heh.. stiä ollaan huumorimiehiä näköjään..
Toimittaja: Lupaatko syödä 10 kiloa mustaa makkaraa, jos Jenna taas jää ja Mervin seireenin huuto houkuttelee sinut takaisin?
Matti: Eikö viisi kiloa riittäisi? No perkules, sovittu!
Toimittaja: Muista sitten, että matkalippuun voi vaihtaa matkustajan nimen vielä 72 tuntia ennen koneen lähtöä.
Matti: Nimet ovat Matti ja Jenna. Foor ever, juu sii.

Tilanne on fifti-sixti.

Ella ja Timo kirjoitti...

Heippa vaan. Mukavaa että teillä menee matka hyvin uskon että nähtävää riittää. Soryy en ollut muistanut tätä blogia katsoa olleenkaan vaan sitä läskikasaa. Olipa mulla paljon luettavaa ja mukavia kuvia. Toivottavasti on kuvia myöskin Rebecasta ja Leticiasta, katsellaan niitä sitten kotona. Toivotamme hyvää jatkoa edelleen tv. Tilla ja Emo

Hemppa kirjoitti...

Terkkuja vaan tännekkin. Tunnustan lukeneeni ja tässä jutussa ei muuten mainittu ruokaa kertaakaan :)

Marja-Riitta kirjoitti...

Hei Hukaristakin!
Jo piti mummelin etsiä kouluaikainen kartasto esiin, että pääsee näkemään myös kartalta paikannuksenne!

Hieno reissu näyttää olevan, kiitos upeista maisemakuvista! Pysykää terveinä ja nauttikaa kaikesta mahdollisesta ja mahdottomasta!

Seuraamme herkeämättä matkaraporttejanne papan kanssa.

pENA kirjoitti...

Riittääkö ilmastointi vielä 4 hengellä? Siellähän on varmaan vielä pitkään melko lämpimät seudut.

helna kirjoitti...

Nyt ollaan Kalliovuorilla about 3 km korkeudessa eli auton ilmastointi on tasan tarpeeton. Mieluummin tarvitsee l'mmiystt';. N;imme jopa lunta. Huomenna lauantaina reittimme suuntaa kohti Kansasia ja preeriaa. See ya later.

Kurviset kirjoitti...

Huomenta!
Hieno reissu näyttää olevan. Hyvä niin. Kuusamossakin on jo jäät lähteneet ja lumet sulaneet, paitsi Rukalta. oivottavasti kommentti tulee perille,kun ei olla mitään tietotekinisiä ihmelapsia.

terveisin Kurviset

Airi ja Mikko kirjoitti...

Moi Airilta, mahtavat maisemat ja tulee kyllä mieleen länkkärit. Samoin inkkarit, olkaakin varovaisia ettei ne Katinkullassa Kainuun vaaramaisemissa,joten vähän matalampia töyssyjä ympärillä. Golffin parissa muutama tunti päivässä ja sen semmoista. Hyvää ja antoisaa lomaa.Antakaahan kuskin ajaa????!!!!

Aiti kirjoitti...

Airilta taas, edelliseen tuli pieniä kirjoitusvirheitä,mutta ymmärtäähän sen. Loma alkaa olla lopuillaan mulla nimittäin.