tiistai 26. toukokuuta 2009

Memorial Day

Tänään maanantaina 25.5. täällä vietetään Memorial Daytä, joka juontaa juurensa jo vuodesta 1868. Memorial Daytä vietetään sotapalveluksessa kuolleiden amerikkalaisten kunniaksi. Käytännössä päivä tarkoittaa yleistä vapaapäivää ja samalla myös sitä, että turistille mikään paikka ei ole auki.
Ajoimme Emporiasta Kansasista Jefferson Cityyn Missouriin eli pysyimme edelleen preerialla. Maisemat olivat aika lailla suomalaiset jopa sen vuoksi, että satoi vettä.

Hotelliin majoittumisen jälkeen päätimme lähteä tutustumaan osavaltion pääkaupungin nähtävyyksiin, joita löytyi tasan yksi = Capitol. Meidän neljän lisäksi tässä liki aavekaupungissa oli liikkeellä yksi viiden hengen seurue sekä yksi paikallinen "vanttuunpurija". Ja kuten sanottua, mikään paikka ei ollut auki, ei edes tämän hotellin ravintola. Kaipa nämä ihmiset ajattelevat, että turisti pärjää ruoatta yhden päivän. Onneksemme keksimme Subwayn.

Amerikkalaisten älykkyysosamäärä ei vakuuta.
Kirjautuessamme Markku näytti ajokorttiaan siksi, että nimi tulee oikein. Täti tiskillä kysyi, että "onhan se tämä ensimmäinen rivi tässä?". Joo, joo.
Minä rupesin huoneessa kirjautumaan nettiin, johon tarvittiin huoneen numero ja asiakkaan sukunimi. Kirjoitin 323 ja T---inen. En päässyt läpi. Toistin asian kolmeen neljään kertaan.
Sitten piti soittaa respaan. Täti-ihminen tiskiltä sanoi, että olemme kirjautuneet nimellä Korkort. Toistin, että todellako Korkort. Kyllä. No, niillä tiedoin pääsin läpi. Ihmettelin vain, että kenen ihmeen nimellä me täällä ollaan.

Vastaus arvoitukseen tulee tässä: se nainen kirjasi meidät sisään nimellä Ajokortti Körkort!!!!! Sehän lukee ekalla rivillä ajokortissa ja täällä tietenkin ilman öön pisteitä. ---- ja nyt saa nauraa.

Helena

3 kommenttia:

mummi ja Tuomas kirjoitti...

Huomenta korkorttilaiset! eivät ole ilmeisesti ennen nähneet ajokorttia.No meneehän se yksi yö tälläkin nimellä. ei muuta kuin toivotaan ämerikkalaiset oppivat lukemaan. tv ella ja tuomas

Mampe kirjoitti...

Mä nään sieluni silmillä kun sä naputtelet niitä tietoja ja kiroot kun ei pelitä.
Uskomatonta!!!
Mut oikeen ihanaa matkan jatkoa teille ja tehkää tulevaisuuden varalle sellenen pahvilappu roikkumaan kaulalle jossa on teidän nimi, jotta ette enää korkorttina esiintyisi.

Mahtava päivän piristys, ihan tirahti pissat melkein housuun..
Mampe

Sari kirjoitti...

Heh hehehhiih hiihiihhhh.. tää ei lopu.. hehiihhhh hiiihh heko heko..
Lirahtamisesta sanoisin Mertarannan sanoin: Se on siinä!

Jaanan ja Marin kanssa käytiin keikka Haminassa. Teijaa vuorostani lainatakseni sanoisin, että aamupäivällä kävi pari asiakasta ja iltapäivällä oli vähän hiljaisempaa! (Tää aiheutti kans vuodon tänään)

Lähden tästä vaihtamaan kuiviin.. Palaillaan!