lauantai 30. toukokuuta 2009

Louisville, Kentucky

Perjantaina 29.5. oli aika tutustua pohjoisimman etelävaltion Kentuckyn suurimpaan kaupunkiin Louisvilleen, jonka alueella asuu 7-800000 asukasta. Pääosa väestöstä näyttäisi olevan tummaihoisia. Louisville on kuitenkin ensimmäinen erilainen amerikkalainen kaupunki, sillä täällä näkee käveleviä ihmisiä ja kaduilla on muutakin toimintaa ja elämää kuin pelkkää autoilua. Vähän sellainen etelän meininki.

Sää on ollut tänään hieno, aurinkoinen ja myös ensimmäisen kerran ei-niin-hiostavan kuuma, vaan sopiva pohjoismaiselle vartalolle.

Suomen kieli on saanut myös tänään osansa. Pojat kävivät ostamassa kävelyjuomaa, joka on rehellisesti sanottuna joko vettä tai korkeintaan omenamehua. Kaupan myyjäherra oli ihan kätellyt nämä vieraahkolla aksentilla puhuvat asiakkaansa! Tämä on americanaa!

Päiväohjelmamme pääpointti oli vierailu Louisvillen suuren pojan Muhammed Alin nimeä kantavassa museossa tai näyttelyssä - miksi sitä sitten kutsuttaneenkaan. Todella mielenkiintoinen paikka. Alin elämää ja uraa valotettiin todella tyylikkäästi ja antaumuksella. Muhammed Ali asuu edelleen Louisvillessä ja voi niin hyvin kuin sairaudestaan (Parkinsonin tauti) kärsivä voi voida.


Tessuttelimme tänään aika pitkän lenkin, likimain kolme tuntia eli päivän liikunta-annos tuli täyteen. Mikäpä tuolla on kulkiessa, kun on hyvä ilma.

Nyt on siestan aika, mutta illalla aiomme käydä vielä uusintakierroksella ytimessä. Meidän pitää vielä illan mittaan päättää seuraavasta kohteesta ja varata majoitus sinne.

See you!

1 kommentti:

torviset ja Leidénit kirjoitti...

Hei! luulin että olitte saaneet kuvan Jari sillanpäästä kun oli vähän samaa näköä. Täällä on helteinen päivä. Lähdemme jatkamaan matkaa. Hyvää loman jatkoa kaikille. Olemme muutaman päivän (keskiviikko-iltaan) pois tietokoneen äärestä.terv. ella,timo, marita, mikko ,markus ja tuomas.