keskiviikko 27. toukokuuta 2009

St Louis, Missouri

Tiistaina 26.5. ajoimme aamutuimaan Mississippi-joen rannalla sijaitsevaan St Louisiin. Helena suoriutui kaupunkiin ajosta moitteetta kiitos Moonikan ja apukuskina olleen Johannan. Takapenkinräpätykseltä ei tietenkään voinut välttyä.

St Louis on suomalaisittain melkoisen kiinnostava kaupunki, sillä kaupungin maamerkkinä oleva Gateway Arch eli portti länteen (meidän tapauksessa portti itään) on Eliel Saarisen pojan Eero Saarisen suunnittelema huikea rakennelma (kuva ohessa). Kaaren korkeimpaan kohtaan pääsee hissillä, joka ei sovi ahtaan paikan kammoiselle. Näkymät korkealta ovat upeat.

St Louis on miljoonakaupunki, muttei missään tapauksessa mikään turistipaikka. Varsinainen ydin on businesskeskusta ja tavallisten ihmisten elämää pitää etsiä keskustan laitamilta.

Kaupunki sijaitsee todellakin Mississippi-joen rannalla ja toisella puolella jokea onkin jo Illinoisin osavaltio. Joki on leveä ja vesi näyttää mutaiselle.

Väestö on alkanut muuttua Kalifornian ja muiden läntisten osavaltioiden latinovoittoisesta porukasta tummanpuhuvaksi. Majapaikkamme (Hampton Inn) irkkupubin tsekkiläissyntyinen tarjoilija sanoi, että St Louisissa ei ole suotavaa liikkua jalan pimeän aikaan.

Tänään keskiviikkona päiväohjelmaamme kuuluu vierailu Budweiserin panimolla sekä Forest Parkissa, joka on kuulemma jopa New Yorkin Keskuspuistoa suurempi vihreä keidas.

Matka on loppuviikosta puolivälissä ajallisesti, mutta matkassa mitattuna olemme kulkeneet jo lähes 2/3 reissusta. Mutta vielä on matkaa jäljellä ja hyvä niin.
Kaikki on sujunut hyvin, jopa yhteispeli.


Terveisiä!

3 kommenttia:

Klaukkalan poppoo kirjoitti...

Huomenia! odottelinkin jo eilen uusia kommentteja. Hyvä että kaikki on mennyt hyvin ja maisemat vaihtuu. Tänään on torstai eli 2 viikkoa reissussa. Ilma on täälläkin ollut kesäisen lämmin. Terveisiä kaikille! tv koko Klalukkalan väki

Heli kirjoitti...

Helouta täältäkin suunnalta!

Kävin eilen laittamassa lisää tallennuksia ja Veikko oli paikalla. Sauna oli purettu ja huusholli sen näköinen. Pian kuitenkin alkavat laittaa uudet laudat seiniin yms., joten etteköhän pääse kirmaamaan uuteen saunaan kotiin päästyänne.

Hyviä loppukilometrejä vielä!

Helna kirjoitti...

Hienoa, että remontti on lähtenyt käyntiin! Kiitos muutenkin kommenteista.